Hírek

Exkluzív Newsweek interjú

2017.02.11. 19:40, momo
Címkék: interjú
http://www.aidataconf.com/__media/Logos/logo_newsweek-square.jpg

A NewsWeek nevezetű újság online platformján hetedikén jelent meg egy cikk, amely Zaráról szól. Ezt a cikket Tufayel Ahmed írta és szerkesztette meg, illetve interjúvolta meg az énekesnőt. Az alábbiakban ennek láthatjátok a fordítását, amelyet személyesen készítettem el, elsőként! Mivel saját fordítás, kérlek, ne vigyétek el engedély nélkül. :)

,,Mindigis nagyon kedves voltam angolul" Mondja a svéd pop sztár, Zara Larsson, egy pajkos nevetés kíséretében. A 19 éves énekesnő a férfi utálat következtében kialakult hírnévről beszél. ,,A férfiutálat a hobbim" tweetelte egyszer, kihangsúlyozva egy szív emojival.

Újabban, felélénkülve a nem régi Women's March alkalmával, amely az amerikai Donald Trump ellen indult, az énekesnő azt mondta, hogy újabb inspirációt szerzett, hogy ,,küzdjön az egyenlőségért minden egyes nap". Pár perccel később még egy üzenet: ,,Mindezek a férfiak egy intelligens, önálló és önfejú nőre vágynak, ameddig egy intelligens, önálló és önfejú nő szembe nem jön velük".

,,Az emberek még nem látták a radikális oldalam" Mondja Larsson a Newsweeknek a feminizmusról. ,,Nagyon radikális vagyok". Larsson meggyőződéssel beszél a nem politikájáról. Erőteljes magabiztosság és önérzet jellemzi, ami által az idősebb nők és férfiak is tudnak tőle tanulni. De ugyanabban a beszélgetésben képes átalakulni, egy dúsgazdag tinédzser ré a Twitteren: ,,Nem ez a legjobb, ami történhetett volna, vagy mi?" mondja, reagálva az idealizált Beyoncé hírére, miszerint ikrekkel terhes.

Ez az egyik oka annak, hogy Larsson az egyik legizgalmasabb arc a feltörekvő pop-ban. Nem annyira visszafogott mint más sztárok az ő korosztályában, akik vélemény és vitakerülők. És nem is érződik elérhetetlennek - túlságosan védve a nyilvános kapcsolatok bürokráciájának rétegeivel, ami buborékot képez a veterán pop sztárok körül.

Larssont 10 éves korában fedezték fel otthonában, Svédországban, amikor megnyerte az America's Got Talent helyi verzióját, azonban nem vált rögtön egy gyerek-csodává. ,,Csak visszamentem az iskolába" mondja. 15 éves koráig nem is indult be zenei pályafutása. Amikor is az Epic Records védjegye alatt felénekelte az Uncovert, s az toplistás lett hazájában, 2013-ban. Kiadta az 1 nevű albumot, és egy évvel később szintén elérte az első helyet, habár az album listák között.

2015-re Zara karrierje Nagy-Britanniára is kiterjedt. Második otthonává vált:  Robyn, aki szintén svéd származású, már évekkel ezelőtt is imádva volt a brit rádiók által, és Loreen lehetett birtokosa az egyik legemlékezetesebb Eurovízió Dalfesztoválos nyerő dalnak, az Euphoria-nak, 2012-ben. Svéd dalszerzők és producerek mindigis tettek hozzá az ország zenei palettájához, ami végül globálissá vált: Max Martin többek között Taylor Swift-nek, Britney Spears-nek, és Katy Perry-nek, RedOne pedig Lady Gagának írt dalt, mint a Poker Face és a Bad Romance, amikor még fiatal volt karrierje. A Spotify, a világ legsikeresebb zenei közvetítője is svéd.

Larsson híres zenéi 2015-ben jelentek meg, mint az MNEK-el együtt elkészített Never Forget You és a Lush Life. Mindkét dal elért a top ötbe az Egyesült Királyság single chart-jában. További sikereket ért el az egyébként brit származású Tinie Tempah Girls Like című dalával, amely 2016-ban adott még egy top five hit-et az énekesnőnek.

És most kezdődik majd a kihívás, hiszen megjelenteti első világközi albumát, és második albumát Svédországban. A neve So Good, és március 17-én válik majd elérhetővé. Az album a So Good című dallal lett bemutatva, ami egy R&B ízesítésű pop dal, Ty Dolla $ign közreműködésével. Egy régebbi minta, az Ain't My Fault szeptemberben jelent meg, és szintén bemutatja Larsson hajlamát a pop és a csábító városi ütemek keverésére.

 

 

És most, az interjú:

NW: Svédország ,,gyártotta" a világ legjobb pop énekeseit és producereit. Van valami a vízben?!

Larsson: Azt mondják. Nem tudom, hogy mi az. Nagyon boldog vagyok viszont, hogy a részese lehetek- a javamra. Az emberek sokkal komolyabban vesznek, amikor azt mondod: ,,Én popban utazom, és svéd vagyok"

NW: Miért So Good lett az album címe? Ez valamennyire reprezentatív az albumról, mint egész?

Larsson: Egyszerű nő vagyok. [nevet] De a dal valóban azt mutatja, hogy az album tényleg nagyon jó. Nagyon egyszerű cím, és önmagát magyarázza - egyszerűen csak nagyon jó.

NW: 10 évesen a Talang-ban énekeltél, ami a svéd változata a Got Talentnek. Honnan tudtad, hogy folytatni akarod ezt a hírnévet, ennyire fiatalon?

Mindigis tudtam, hogy énekelni akarok, szórakoztatni akartam az embereket, illeve előadni. Nagyon boldog vagyok, hogy részt vettem a műsorban, de azt hiszem az emberek úgy gondolják, hogy az egy nagyobb üzlet volt, mint számomra akkor, Svédországban. Senki sem akar ugyebár egy 10 évessel dolgozni. Nem akartam a Disney vagy Nickelodeon sztárja lenni, inkább egy elismert előadó.  Nem hiszem, hogy egy 10 évesre az emberek rá tudták volna adni a fejüket. Minden nagyon reális volt, amikor kiadtam a első single-t, és az öt évvel később volt. És 15 évesen az már rendben volt, az Uncovert egészen komolyan vették az emberek.

NW: Mennyire tudod kontrollálni a karriered?

Amikor a zenémről van szó, mindig megmondom, hogy mi tetszik, és mi nem. Sosem csinálnék olyat, ami nem tetszik. Felvettem dalokat, és volt, hogy nem szerettem őket, és azt mondtam: ,,Ez nem fog működni" és nem is működött. Hallgattak rám, és ezért nagyon hálás vagyok. Akkor is, ha a lemezkiadó imádja a dalt, ez nem L.A. Reid, egy kép a művemen. Szeretni akarom a dalokat, amiket énekelek, és nagyon büszke vagyok minden egyes dalra az albumomon.

Támogattad Beyoncét a londoni Formation World Tour-on a Wembley stadiumban, múlt évben. Találkoztál vele?

Nem! Ahogyan meghallottam, hogy Beyoncé érkezik, egyenest az öltözőmbe mentem. Elbújtam, mert annyira féltem. Azt gondoltam: ,,Nem találkozhatok vele. Ugyan mit mondanék neki? Nem tudom kifejezni, hogy mennyire szeretem..Kezdett nagyon elcsépelt lenni. Azt mondtam: B*sszameg, nem fogom megtenni mert nem tudom hogy mit tegyek, és zokogni kezdek majd. Először professzionálissá válok és megpróbálom összetartani a dolgot. De nem voltam rá képes - az egész koncert alatt bőgtem"

Látva Beyoncé-t élőben, láttad, hogy mennyire kitartó és mennyire képes vezetni. Gondolod, hogy megvan ugyanez a képességed a siker felé vezető úton?

Oh, wow, Hát, remélem, hogy igen. Fel tud az ember úgy kelni mondjuk másnap, hogy azt érzi, hogy nem akarja tovább csinálni. De amennyire csak emlékszem, mindigis ez volt az álmom. Ez néha kicsit stresszel, mert az emberek azt mondják, hogy nagyon fiatal vagyok, csupán 19 éves, de közel sem vagyok ott, ahol lenni szeretnék. Azon az úton haladok, meg akarom csinálni az albumot, szeretnék egy turnét, meg a többi. Remélem, hogy képes vagyok rá, számomra vagy minden vagy semmi szituációk vannak. Beyoncé az a minden. Nagyon jó, hogy van kire ennyire felnézni.

Híressé váltál férfiellenességed miatt.

Ki kell mondani az igazat, visszafogottan utálom a férfiakat. Nem személy szerint minden egyes férfit, hanem mint csoportot, mint szociális fogalmat. Én úgy átom, hogy ha egy olyan csoport tagja vagy amely elnyomott egy másikhoz képest, akkor jogod van felvállalni a negatív gondolatokat és érzéseket feléjük. Ez nem arról szól, hogy minden egyes srácot utálok. Viszont utálom a szisztematikus elnyomást. Megértem, hogyha a fekete emberek utálják a fehér embereket, ettől nem leszek elnyomott. Főleg Amerikában természetesen ezt teszed, mivel utálod az elnyomást. Ez nem a megoldás, nem fog segíteni semmin, de rosszabbá sem fogja tenni. Ez csak egy természetes reakció arra, hogy mi történik körülöttünk. 

De inkább arra fordítom az energiámat, hogy felemeljem a nőket, ahelyett, hogy azon vagyok, hogy a férfiakat utáljam. Ez nem lényeges számomra. Ez egy nem létező probléma, hogy az emberek utálják a férfiakat, mert a férfiak akkor is erősek ebben a világban. 

Ez egy elég vitatott nézőpont, és a zene képes eléggé férfi-domináns lenni. Kapsz visszaválaszt a lemezgyártó cégedtől, mialatt kifejezed nézőpontjaidat?

Nem, egyáltalán nem, sőt, szeretik. Úgy vannak vele, hogy csináljam, sosem cenzorálnak. Az Epicnél nagyon sok az erős nő, akiket nagyon tisztelek. Mindig vannak nők körülöttem, és jó tudni, hogy nem csak középkorú fehér pasik vannak, mondván: ,,Tudom miről beszélek édesem."

Taylor Swiftet kritizáltál feminizmusa miatt, amely a Bad Blood-ban jelenik meg, arról pletykálva, hogy Katy Perry-ről szól. Erről mit gondolsz?

Szerintem béna, hogy utálják emiatt Taylor-t. Láttam embereket akik utálták azért, mert habár beszélt a Women's March-ról, mégsem ment el. Úgy érzem, hogyigen, ez tényleg szívás - oda kell tenned a pénzedet ahova a szádat is. De ez nem a valódi probléma számomra. A nők erőszak, gyilkolás áldozatai lesznek. LBGTQ (LesbianGayBisexualTransgenderQuestioning Leszbikus Meleg Biszexuális Transznemű Megkérdőjelezés - momo) emberek azért lesznek meggyilkolva, mert azt szeretnek, akit akarnak. És a muszlimok nem mehetnek Amerikába csak azért, mert muszlimok. Annyira sok probléma van a világban, és ők komolyan azzal foglalkoznak, hogy Taylor Swift feminista vagy sem?

Azt szeretném, ha Taylor feminizmusa számíthatóbb, és interszekcionálisabb lenne, hiszen rengeteg követője van, és változást tud elérni. Minden egyes alkalommal nagyon kedves, hiszen senki lábára sem akar rálépni. Talán vannak Trump követő rajongói, és talán nem akarja bántani őket. Ő úgy van vele, hogy ,,Ja, feminizmus!" de azután csak annyit mond rá, hogy talán, ameddig a szándékai jók.

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 
Közösségi oldalak / Community
 
 
Belépés / Log In
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kiemelt tartalom

Új dal jelent meg!

Az énekesnő hosszú ideje nem jelentetett meg sem kislemezt, sem videoklipet, azonban most megérkezett a 'Ruin My Life' amelynek klipje és audio hangfájlja már elérhető a YouTube-on!
 
Chat
 
Linkcserék / Partners

Képtalálat a következÅ‘re: „marzia bisognin” Képtalálat a következÅ‘re: „gigi hadid” Képtalálat a következÅ‘re: „lili reinhart”

Képtalálat a következÅ‘re: „emilia clarke” Képtalálat a következÅ‘re: „gal gadot” Képtalálat a következÅ‘re: „Emeraude Toubia”

Jelentkezz itt!

De előtte: Elolvasom a feltételeket!

 
Oldal info / Information
2016. 05. 24. Nyitás
Orsi Szerkesztő
zaralarssongp@gmail.com Elérhetőség
G-Portál Tárhely
XX Köszönet
Linda sablonjára átalakította a szerkesztő. Design

 

 
Látogatók - Visitors
Flag Counter
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fontAwesomeBlog('',true);